کازئین، پروتئینی است که عموماً در مواد لبنی -مانند شیر، ماست، شکلات، بستنی و برخی مواد غذایی فرآوری شده- یافت میشود. البته این پروتئین به شکل مکمل نیز در بازار موجود است، چرا که از آن به عنوان جایگزینی برای «پروتئین وِی» (پروتئین موجود در شیر) استفاده میشود؛ اما به هر حال پروتئین کازئین موجود در غذاها و مکملها علاوه بر برخی مزایا، ترکیب مناسبی برای رژیم شما نیز خواهد بود.
پروتئین کازئین یک پروتئین دیرهضم
یکی از مزایای پروتئین کازئین، سرعت هضم آن است. کازئین از دستهٔ پروتئینهای دیر هضم بوده و گوارش آن در بدن میتواند مدت زمانی در حدود هفت ساعت را شامل شود. به گفتهٔ «آرون کاتل»، متخصص تغذیه در وبسایت آموزشی تندرستی Ludus Magnus، گرچه مصرف پروتئینهای زود هضم، بلافاصله پس از باشگاه و تمرینات بدنسازی برای جبران انرژی مصرف شدهٔ عضلاتتان مناسب است، اما پروتئینهای دیر هضم بهترین گزینه برای مصرف قبل از خواب میباشند، زیرا سرعت گوارش پایینشان در طول شب نیز از گرسنگی شما جلوگیری خواهد کرد.
بهبود نتایج کاهش وزن با کازئین
غالب پروتئینها و مکملهای پروتئینی، نقش بسزایی در افزایش وزن و غضلهسازی دارند؛ اما تحقیقات منتشر شده از «مجلهٔ آمریکایی تغذیهٔ بالینی» در سال ۲۰۰۹ نشان داد که کازئین میتواند در فرآیند کاهش وزن نیز دخیل باشد. مطالعات صورت گرفته شامل دو گروه بود که انرژی حاصل از کازئین در گروه اول ۱۰٪ و در گروه دوم ۲۵٪ از رژیمشان را تشکیل میداد. محققان دریافتند که در گروه دوم (کازئین ۲۵٪)، مصرف انرژی بیشتر و مدت زمان سیری نیز طولانیتر است. به طور کلی، نتایج حاصله حاکی از آن بود که میزان کازئین بالا، میتواند در کنترل میزان وزن و ساختار بدن مفید واقع شود.
عضله سازی با مصرف پروتئین کازئین
دریافت مقدار مناسب پروتئین به هنگام فرآیند حجمگیری عضلات و بدنسازی، امری حیاتی و بسیار مؤثر در رشد و ترمیم آنها میباشد. مطالعات سال ۲۰۰۴ -منتشر شده در مجلهٔ «پزشکی و علم در ورزش و نرمش»- نشان داد، افرادی که پس از تمرینات شدید ۲۰ گرم پروتئین کازئین مصرف میکنند، سنتز و تعادل پروتئینی خود را بهبود میبخشند. در واقع، میزان مثبت تعادل پروتئین در بدن به معنای سنتز بالا میباشد که در تسریع رشد عضلات نیز بسیار مؤثر خواهد بود. برای افزایش عضله سازی می توانید مقاله “ترکیب تمرینات قدرتی با تمرینات بدون وزنه برای رشد فوقالعاده” را از طریق این لینک مطالعه کنید.
کازئین به شکل مکمل یا به صورت ماده غذایی؟
داشتن رژیمی که اجزای تشکیلدهندهٔ آن شامل پروتئین کازئین باشند گزینهٔ بسیار مناسبتری به نسبت بهرهگیری از مکمل است. چراکه در موادی مانند شیر و پنیر کمچرب، علاوه بر کازئین مقدار قابلتوجهی ویتامین دی، کلسیم و پتاسیم نیز موجود است که به شما در حفظ سلامت و جلوگیری از بیماریهایی چون: پوکی استخوان، دیابت و فشارخون بالا نیز کمک خواهد کرد.
خواندن مقاله ۴ اشتباه رایج افراد بعد از یک تمرین سخت را از دست ندهید.